فارکس

دوره مدیریت سرمایه در بازار فارکس به صورت رایگان + آموزش

از مفاهیم اساسی و بسیار مهم، مدیریت سرمایه در بازار فارکس در جریان ورود به این بازارهای مالی است. این فرایند مدیریت، تحت شرایط و قوانین خاصی انجام شده و نتایج نهایی آن بسیار رضایت بخش بوده به گونه‌ای که اهداف سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بازار فارکس را سریع‌تر و بهتر محقق خواهد کرد. برای آشنایی کامل با نحوه و شرایط مدیریت سرمایه و دارایی در فارکس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

مفهوم مدیریت سرمایه در بازار فارکس

مفهوم مدیریت سرمایه در بازار فارکس

در واقع مدیریت سرمایه یا Capital Management، مجموعه‌ای از فرایندها بوده که هر معامله‌گر فارکس جهت مدیریت پول در حساب معاملاتی خود استفاده خواهد کرد. بنابراین توانایی استفاده صحیح و درست از اطلاعات جهت مدیریت ریسک و تغییرات احتمالی این بازار، باعث تمایز معامله‌گران حرفه‌ای از مبتدی می‌شود. در بازار فارکس، مدیریت سرمایه اجرای قوانین و مقررات معاملات و استفاده از ابزارهایی مانند حساب‌های معاملاتی است. معامله‌گران برتر و حرفه‌ای برای توسعه استراتژی‌ها اقدام و از آن‌ها استفاده کرده تا از ریسک معاملاتی سود بالایی کسب کنند.

استراتژی‌‌های معاملات شامل شیوه‌هایی جهت شناخت بهتری زمان برای خرید‌ و فروش یا مبادله جفت ارزها بوده که به وسیله معامله‌گران فارکس برای تصمیم‌گیری بهتر مورد استفاده خواهند بود. این استراتژی‌ها در بازار فارکس بر اساس تحلیل تکنیکال و فاندامنتال یا بنیادی، مسائل اقتصادی و سیاسی، رویدادهای خبری و تحلیل‌های آماری و ریاضی بوده و برای مشارکت فعال از سیگنال‌های اینفوگرافی و پیش‌بینی آماری استفاده می‌گردد.

چگونه در فارکس یک استراتژی موفق داشته باشیم؟

مدیریت سرمایه در بازار فارکس و همچنین مدیریت پول با مدیریت ریسک ارتباط زیادی داشته و تنها در تعاریف کمی متفاوت خواهند بود. از طرفی مدیریت ریسک سرمایه به دانش و مهارت معامله‌گر برای افزایش یا حفظ سرمایه بدون در معرض خطر غیرعمدی آن مرتبط و وابسته بوده و تاثیرات متقابلی دارند. در نهایت استراتژی انتخابی باید با در نظر گرفتن سرمایه، خبرها، شرایط قیمتی و سودهای بازاری، انتخاب ابزار معاملاتی درست و دیگر ملاک‌ها انتخاب شود.

با وجود این استراتژی این مسئله نیز وجود دارد که چگونه در فارکس پول خود را از دست ندهیم؟ که در واقع جواب آن به نگاه متفاوت به ترید به عنوان یک شغل یا کسب و کار و نه تفریح و سرگرمی یا اهداف دیگر مربوط است. هدف حقیقی یک ترید موفق باید کسب پول و سود آن و نه از دست دادن پول و سود آن بوده و باید برای رسیدن به این اهداف اقدامات و استراتژی مطلوب و مناسبی را انتخاب و برنامه‌ریزی نماید.

 آیا ممکن است که تمام پول خود را در بازار فارکس از دست بدهیم؟

هر معامله‌گر با سرمایه‌گذاری پول خود در هر بازاری از جمله فارکس، امکان از دست دادن همه سرمایه و وجوه خود را دارد. بنابراین به عنوان سرمایه‌گذار، وظیفه و الزام تریدرها کاهش و جلوگیری از احتمال از دست دادن بخشی یا همه دارایی و سرمایه در این بازار است.

از طرفی اگر چه استراتژی‌‌های متنوع معاملات در کسب سود و زیان معامله‌گران اهمیت و نقش زیادی دارند اما دلیل اصلی از دست دادن سرمایه، استراتژی نیست بلکه از نظر بهترین سرمایه‌گذاران بازار فارکس، دنبال نکردن قوانین، اصول و نکات نگهداری و حفظ سرمایه به عنوان دلیل اصلی از دست دادن همه دارایی در فارکس یا هر بازار دیگر است. در این صورت است که اهمیت مدیریت سرمایه در بازار فارکس چند برابر شده و تمرکز به این اصل معاملاتی بیشتر خواهد شد.

بهترین نکات مدیریت سرمایه در بازار فارکس

بهترین نکات مدیریت سرمایه در بازار فارکس

نکاتی در زمینه مدیریت سرمایه وجود دارد که با در نظر داشتن آن‌ها، تداوم فعالیت و جلوگیری از هدر دادن و اتلاف پول تریدرها در بازار فارکس محقق خواهد شد. این نکات حتی در مصاحبه برترین سرمایه‌گذاران باتجربه فارکس و کتب مدیریت سرمایه و ریسک درباره این بازار با تاکید و دلایل موجه بررسی و مطرح شده است. بنابراین به عنوان یک معامله‌گر حرفه‌ای یا مبتدی در نظر داشتن این نکات برای شروع و ادامه فعالیت موفقیت‌آمیز در فارکس اهمیت زیادی دارد. برخی از این اصول و  نکات بااهمیت و اصلی در مدیریت سرمایه شامل موارد زیر هستند.

۱) عدم باز کردن معامله بیش از حد

در بازار فارکس نباید بیش از حد معامله انجام داد و ضرر معامله را با انجام معاملات جدید جبران کرد، زیرا این امر نه تنها باعث افزایش سود تریدر نخواهد شد بلکه فرایند فعالیت را گیج‌کننده و دشوار می‌کند. بنابراین تا هنگامی که سگینال ورودی از سبک معاملاتی دریافت نشده، ورود به معامله جدید منطقی نبوده و کاری اشتباه است. این نکته در مدیریت سرمایه در بازار فارکس اهمیت زیادی دارد و در واقع نظم و صبر معاملات در این حالت بازار اولویت زیادی دارد. از طرفی وقتی تریدر بدون تحلیل وارد بازار فارکس شود، حتی برترین سیستم مدیریت ریسک هم کمکی نکرده و در مواقعی که آمادگی روانی در معاملات وجود ندارد، هرگز نباید معامله باز شود.

۲) تعریف و تعیین ریسک هر معامله با استفاده از تعیین اندازه پوزیشن

هر معامله‌گر بازار فارکس باید در هر معامله روی درصد کمی از حساب یا سرمایه خود ریسک کند. و در بیشتر آموزش‌ها روی دو درصد از حساب انجام معامله منطقی توصیه می‌شود. برخی از معامله‌گران با توجه به عملکرد معاملات اخیر اندازه معاملات رت تغییر داده و اندازه معامله را در هر بازه زیان نصف کرده یا با هر بار مشاهده سود، آن را دو برابر خواهند کرد. در واقع برنامه مدیریت سرمایه در بازار فارکس و استراتژی انتخابی در طول زمان باید به معامله‌گر کمک کند تا درآمد به دست آورد اما نمی‌توان نتیجه نهایی یک و یا تعداد بیشتر معاملات را پیش‌بینی کرد.

برای کاهش خطر ضرر معاملات بعدی باید اندازه معامله را به نسبت اندازه حساب ترید توسط معامله‌گر در سطح کوچکی نگهداری کرد. این اصل جهت محافظت در برابر چندین معامله متوالی با احتمال زیان مفید بوده. و میزان ریسک را به قدری کمتر کرده که بتوان سریع خود را ارزیابی و دوباره به اصل سرمایه دست یافت.

۳) تنظیم حداکثر میزان دراودان در همه معاملات

از مباحث مدیریت سرمایه در بازار فارکس دراودان بوده. که در واقع کاهش ارزش موجودی حساب در یک دوره معین است و این افت سرمایه پس از چند معامله زیان‌آور و متوالی بیشتر دیده خواهد شد. هر چقدر میزان و سطح افت سرمایه یا حساب بیشتر شود، بازیابی بالانس با معاملات برنده دشوار و پیچیده خواهد بود. بنابراین در هنگام انجام معاملات، تنظیم حداکثر میزان دراودان و برنامه‌ریزی برای نگهداری حساب و سرمایه اهمیت زیادی دارد.

معامله‌گران حرفه‌ای در مقابل زیان‌های متوالی خود با عجله معاملات باخته را زودتر بسته و اجازه رشد سود را خواهند داد. اما افراد مبتدی معاملات بازنده را به امید بازگشت بازار به شرایط عادی و مناسب، باز نگه داشته و پوزیشن‌های برنده را به خاطر ترس از دست دادن سودها بسته نگه می‌دارند. به طور کلی تریدرهای بازار فارکس حداکثر سطح دراودان را متناسب و هماهنگ با تجربیات معاملاتی خود تعیین و تنظیم می‌کنند.

۴) تعیین نسبت ریسک به پاداش

نسبت R/R یا ریسک به پاداش بیان کرده که هر معامله‌گر چه مقدار ریسک را برای چه میزان پاداش در نظر بگیرد. این اعداد نشان داده که به ازای هر واحد ارز مانند دلار که در سرمایه‌گذاری ریسک می‌کنند، چه میزان پاداش کسب خواهند کرد. قاعده کلی در این باره چنان بوده که هر معامله سودآور باید به طور نسبی حدود ۲ برابر معاملات زیان‌آور باشد. بنابراین معامله‌گر باید یک سوم معاملات خود را برنده شده تا به نقطه سر به سر و یکسان برسد. به طور کلی هر چه تعداد معاملات بیشتری انتخاب شود، نیاز به تعیین حداقل ریسک پایین‌تر به نسب منطقی و معقول است.

۵) تعیین حد ضرر و حد سود معاملات

دو امر لازم و بسیار مهم یعنی حد ضرر یا stop loss و حد سود یا take profit در مدیریت سرمایه در بازار فارکس برای سودآوری بیشتر و جلوگیری از زیان بیشتر نقش زیادی ایفا کرده. و دریافت آموزش در این زمینه نیز برای هر معامله‌گر مبتدی یا حرفه‌ای الزامی خواهد بود. از طریق این اُردرها در بازار فارکس معامله‌گر از زیان احتمالی نسبت به چیزی که برنامه‌ریزی کرده، جلوگیری خواهد نمود. و به طور ناگهانی در موقعیت ضرر یا عدم کنترل از دست دادن سرمایه قرار نخواهد گرفت.

در بسیاری از آموزش‌های مدیریت سرمایه در بازارهای مالی، اهمیت استاپ لاس به طور مداوم تکرار شده. زیرا بدون آن ممکن است که ضرر غیر قابل جبرانی برای تریدر مشاهده و تجربه شود. با استفاده از استاپ لاس، حداکثر ضرر احتمالی در هر معامله تعیین و در آن نقطه قفل شده. و با استفاده از حد سود، حداکثر سود معین شده در آن نقطه مورد نظر قفل و بسته خواهد شد.

۶) درک روابط ارزی بازار فارکس

در تمام استراتژی‌های مدیریت پول و برنامه‌های سرمایه‌گذاری، درک روابط ارزی بازار فارکس و همبستگی این واحدها مهم است. این همبستگی میزان حرکت یک جفت ارز پشت سر هم با جفت ارزهای دیگر بوده. و برای همه معامله‌گران بررسی تاثیر معامله از نوسانات جفت ارزها به طور مداوم لازم خواهد بود. چون قیمت‌گذاری ارزها در بازار فارکس به صورت جفت جفت بوده، هیچ جفت‌ارز واحدی مستقل از بقیه جفت ارزها معامله نخواهد شد. از طرفی ضریب همبستگی جفت ارزها بین یک و منفی یک بوده و از این ضرایب برای ایجاد هر سبد معاملاتی فارکس استفاده خواهد شد. همچنین نباید به خاطر همبستگی جفت‌ارزها، موقعیت‌‌های معاملاتی زیادی ایجاد شود. زیرا اگر پیش‌بینی اشتباه شود، همه معاملات با زیان بسته شده و قسمت عمده سرمایه از دست خواهد رفت.

۷) معامله با پولی که می‌توان آن را از دست داد

در بحث مدیریت سرمایه در بازار فارکس، معاملاتی موفق هستند که تریدر بتواند برای آن‌ها تصمیمات منطقی، غیر احساسی و هیجانی در نظر داشته باشد. پس در صورتی که با پولی معامله شود که نبودش آسیبی به روش سبک زندگی و رفاه فرد وارد نکند، تصمیم‌گیری با هیجان کمتری در مورد انواع موقعیت انجام‌ می‌شود. بنابراین هر چه احساس نیاز به کسب سود و افزایش سرمایه بیشتر باشد، احتمال اتخاذ تصمیمات اشتباه و احساسی بیشتر شده. و احتمال از دست دادن پول نیز افزایش خواهد یافت‌. بنابراین باید برای بدترین موقعیت‌ها برنامه‌ریزی کرده و از اقداماتی که باعث از دست دادن پول معامله‌گر خواهد شد، باید جلوگیری نمود.

۸) تاثیر نگرفتن از نوسانات بازار

بسیاری از معامله‌گران به خصوص تریدرهای مبتدی، با مشاهده نوسانات شدید و غیر منطقی بازارها اقدام به فراموشی سیستم معاملاتی و برنامه خود می‌کنند. این اتفاق در زمانی که بازار حرکات شدیدی داشته باید با برنامه‌ریزی بهتر و دانش و مهارت کافی انجام شود. تریدرها بعد از قبول ضرر، درک می‌کنند که حرکاتشان اشتباه بوده و نباید از بازار تاثیر می‌گرفتند. معمولا این تاثیر‌پذیری از بازار فارکس و دیگر بازارهای مالی بیشتر در بین افراد تازه کار و مبتدی بوده. که باعث عدم ورود یا ترک بازار از سوی تریدر فارکس می‌گردد.

۹) درس گرفتن از اشتباهات و به‌روز بودن

هر چه وقت و انرژی بیشتری برای معاملات صرف شود، تعداد معاملات و میزان سودآوری بیشتر خواهد شد. کسانی که به طور مداوم معاملات گذشته را بررسی کرده و از آن‌ها درس می‌گیرند نیز همواره یک قدم از سایر معامله‌گران فارکس جلوتر خواهند بود. زیرا با درس گرفتن از اشتباهات قدیمی، دیگر موارد گذشته تکرار نشده. و هر روزه احتمال و شانس موفقیت بیشتر و بهتر برای تریدرها فراهم خواهد شد. به روز بودن اطلاعات، دانش، مهارت و پیگیری روند بازار یا به روز کردن استراتژی‌های کاربردی نیز از دیگر موارد مهم در زمینه مدیریت سرمایه در بازار فارکس خواهد بود.

۱۰) تعیین حجم معامله

حجم ترید و یا حجم معامله از دیگر نکات مدیریت سرمایه در بازار فارکس است. هم معامله‌گران تازه‌کار و هم پیشرفته باید از حجم مناسبی از سرمایه شروع به فعالیت و انجام ترید در فارکس نمایند. که این امر برای معامله‌گران مبتدی بهتر است که با حجم کمتری همراه باشد. بنابراین بر اساس داده‌ها و شرایط معاملاتی باید حجم و اندازه معامله مشخص گردد. و برای مثال هر چه حد ضرر کمتر باشد از میزان حجم بیشتری از سرمایه و معامله می‌توان برای شروع استفاده کرد. همچنین هر چه تحمل ریسک و بالانس حساب بالاتر باشد نیز امکان افزایش حجم معاملات وجود خواهد داشت‌. در تدوین فرمول‌های مدیریت سرمایه توجه زیادی به این فاکتور در فرایند‌ ادامه فعالیت در بازار می‌شود.

چرا بدون مدیریت سرمایه در بازار فارکس شکست می‌خوریم؟

چرا بدون مدیریت سرمایه در بازار فارکس شکست می‌خوریم؟

گفتگو و مشورت با افراد باتجربه و متخصص در بازار فارکس نشان می‌دهد که بدون مدیریت سرمایه، ممکن است نه تنها سودهای جمع‌آوری شده از دست بروند بلکه برای اصل سرمایه نیز خطراتی ایجاد خواهد شد. علاوه بر این وقتی هیچ سیستم مدیریت و تنظیم استراتژی سرمایه وجود نداشته باشد، فعالیت در بازار فارکس سخت و احتمال شکست در بازار و معاملات آن بیشتر خواهد شد.

بنابراین حتی برترین و متخصص‌ترین معامله‌گران بازار فارکس که بدون مدیریت سرمایه فعالیت کرده‌اند، با عدم موفقیت در برخی معاملات بدون مدیریت سرمایه مواجه شده‌اند. در این شرایط حتی ممکن است که دیگر فرصت جبران زیان برای افراد وجود نداشته باشد. و امید و انگیزه فعالیت در بازار فارکس به طور کامل از بین برود. بنابراین با استفاده از اصول و نکات مدیریت سرمایه و ریسک در همه معاملات با اعتماد به نفس و انگیزه بالا فعالیت خواهید نمود.

نتیجه گیری

در بازار فارکس هدف از مدیریت سرمایه حفظ دارایی یا سرمایه اولیه، تلاش برای کسب سود حداکثری در این بازار و حفظ ارزش سرمایه تجاری است. به عبارت دیگر مدیریت سرمایه روش و راهکارهای مورد استفاده سرمایه‌گذاران است. که برای مدیریت سرمایه و پول خود در حساب معاملاتی فارکس از آن‌ها بهره می‌گیرند.

به وسیله مدیریت سرمایه همواره جلوی زیان معاملات گرفته نمی‌شود اما میزان ضرر احتمالی با درصد قابل توجه کاهش خواهد یافت. از طرفی برای مدیریت سرمایه به نکات مختلفی مانند حجم معاملات، تعیین میزان ریسک، استفاده از حدود ضرر و سود، کنترل احساسات، توجه به تعداد معاملات و دیگر موارد باید توجه کرد. در این مقاله نیز تمام نکات ضروری و لازم برای مدیریت سرمایه در بازار فارکس مورد ارزیابی و مطرح گردید. در ادامه مقاله پیشنهادی بهترین سایت‌ ها برای معامله گران فارکس را از اینجا بخوانید.

سوالات متداول

۱) تعیین حد سود و حد ضرر در معاملات فارکس چه میزان اهمیت دارد؟

با تعیین این دو نقطه برای معاملات امکان پیشگیری از ضرر بسیار زیاد و کسب سود مناسب به راحتی وجود داشته. و در صورت شک و نوسان ناگهانی بازار از زیان و کاهش سرمایه تریدرها جلوگیری خواهد کرد.

۲) بهترین روش برای دریافت آموزش مدیریت سرمایه در بازار فارکس چیست؟

استفاده از کلاس‌ها و دوره‌ها، فیلم‌های آموزشی و کتاب‌های منتشر شده درباره نحوه مدیریت ریسک و سرمایه از موارد دریافت آموزش درباره کنترل و مدیریت جریان سرمایه در این بازار است.

۳) ریسک و پاداش معامله در بازار فارکس باید به چه نسبتی باشد؟

باید بر اساس میزان سرمایه و فاکتورهای مختلف دیگر اقدام به تعیین ریسک و پاداش هر معامله نمود. زیرا برخی از نسبت یک و یک یا یک و دو و دیگر نسبت‌ها استفاده کرده. اما باید تعداد معاملات بیشتر از میزان ریسک انتخابی باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

‫7 دیدگاه ها

  1. Admiring the dedication you put into your website and in depth information you present. It’s great to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed information. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  2. Hmm it appears like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for novice blog writers? I’d really appreciate it.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا