فارکس

انواع حساب‌ها در فارکس که باید بشناسید (مهم و کاربردی)

از مسائلی که باعث موفقیت بیشتر در بازار مالی خواهد شد، شناخت کافی از انواع حساب‌ها‌ در فارکس و انتخاب بهترین و مناسب‌ترین حساب برای هر تریدر است. بنابراین چون حساب واسطه بین معامله‌گر، بروکرها و معاملات بوده اهمیت چند برابری برای تریدرها خواهد داشت. در این مقاله نیز به معرفی انواع حساب، بهترین حساب و جزئیات مربوط به حساب‌های معاملاتی بازار فارکس پرداخته می‌شود و پیشنهاد می‌کنیم برای کسب این اطلاعات تا پایان، همراه ما باشید. همچنین برای ورود به فارکس از اینجا اقدام کنید.

معرفی و بررسی انواع حساب بازار فارکس

معرفی و بررسی انواع حساب بازار فارکس

بازار فارکس مکانی برای خرید و فروش و داد و ستد جهانی بوده که تمرکز آن هم بر تبادل و تبدیل ارزهای رایج و رسمی همه کشورهای جهان است. در این بازار در کنار ارزهای محبوبی مانند دلار، یورو، فرانک و دیگر ارزها انواع شاخص و سهام، کالاها و فلزات و دارایی‌های دیگر مبادله می‌شود. از طرفی به دلیل حضور کاربران متعدد و دارایی‌های متنوع در بازار فارکس، بروکرها یا کارگزاران این مارکت جهانی حساب‌هایی را ایجاد کرده‌اند تا فرایند معاملات روزانه و نقل و انتقالات وجوه بین معامله‌گران به راحتی و با سرعت بالا انجام شود. هر بروکر از حساب‌های مشخص و خاصی هم پشتیبانی کرده که متناسب با انواع معامله‌گران مبتدی یا حرفه‌ای و با ویژگی‌های منحصر به فرد هستند. از جمله انواع حساب فارکس عبارتند از:

  • حساب دمو یا آزمایشی یا Demo Account
  • حساب استاندارد یا Standard Account
  • حساب مینی یا Mini Account
  • حساب میکرو یا Micro Account
  • حساب وی آی پی یا VIP Account
  • حساب مدیریت شده یا Managed Account
  • حساب سنت یا Cent Account
  • حساب اسلامی یا Islamic Account/ Swap free Account
  • حساب ای سی ان یا ECN Account
  • حساب اس تی پی یا STP Account
  • حساب پم یا PAMM Account
  • حساب Raw Account

۱) حساب استاندرد ( Standard Account )

حساب پایه یا اصلی و بسیار محبوب در بین همه انواع حساب‌ها در فارکس و بروکرهای آن، حساب استاندارد بوده که بسیاری از تریدرهای باتجربه و بزرگ نیز افتتاح آن را برای شروع به کار خود مناسب می‌دانند. اندازه معاملات در این نوع حساب حدود ۱۰۰ هزار لات از ارزهای پایه بوده اما برای باز یا بسته کردن پوزیشن لازم نیست صد یا هزار دلار سرمایه داشت و با توجه به قوانین و قواعد مارجین، لوریج و اهرم پیشنهادی هر بروکر یا کارگزاری می‌توان این حساب را افتتاح و ایجاد کرد.

حساب استاندارد برای هر تریدر امکان دسترسی به صدها ابزار و نماد معاملاتی را فراهم کرده و دارای رقابتی‌ترین نرخ‌های کمیسیون و کارمزد و اسپرد معاملاتی است که موجب صرفه‌جویی در مخارج یا هزینه‌های معاملاتی خواهد شد. در شرایط امکان تحمل ریسک بالا، با انتخاب اهرم بالا در این حساب می‌توان معاملات بزرگتری را باز کرد و در حالتی مساعد بودن روند بازار، امکان کسب سود بالاتر برای تریدرها وجود دارد. از نکات منفی و ایرادات حساب استاندارد، نیاز به سرمایه زیاد برای باز کردن حساب به ویژه برای افراد مبتدی است.

۲) حساب دمو یا آزمایشی ( Demo Account )

از رایج‌ترین انواع حساب‌ها در فارکس می‌توان به حساب Demo اشاره کرد که در اصطلاح به آن آزمایشی، کاغذی یا مجازی گویند و در واقع یک محیط معاملاتی شبیه‌سازی شده بوده که به تریدرها اجازه می‌دهد تا استراتژی‌های معاملاتی گوناگون خود را آزمایش کرده و پیش از پرداخت پول واقعی به بازار، با پلتفرم معاملاتی و نحوه انجام معاملات آشنا شد. این ابزار برای معامله‌گران مبتدی یا باتجربه بسیار ارزشمند و کاربردی بوده و اکثر بروکرهای فارکس این نوع حساب را به مشتریان خود ارائه می‌کنند.

این نوع حساب با پول مجازی یا غیر واقعی شارژ شده و فرصت تست و آزمون و خطای استراتژی‌ها را برای تریدرهای فعال فارکس فراهم خواهد کرد. بنابراین از این طریق می‌توان قبل از پرداخت پول حقیقی به بازار و انجام‌خرید و فروش واقعی ابزارهای معاملاتی، تنظیمات و اقدامات لازم را انجام داد. این حساب به صورت رایگان و تمرینی، معاملات با پول مجازی و بدون خطر مالی برای همه تریدرها در دسترس است.

۳) حساب مینی یا (Mini Account)

در واقع حساب مینی به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا با استفاده از میزان لات‌های کوچک معامله انجام دهند. با توجه به اینکه هر مینی لات حدود ۱۰ هزار واحد از ارز پایه و برابر با این میزان است، حساب مینی به سرمایه حداقلی و کمتری نسبت به حساب حساب سنتی نیازمند است. همین خصوصیات حساب Mini آن را به یک حساب متناسب برای طیف‌های وسیعی از معامله‌گران قرار داده و آن را جزء محبوب‌ترین انواع حساب‌ها در فارکس قرار داده است.

این حساب انتخاب بسیاری از تریدرهای مبتدی بازار فارکس، معامله‌گرانی که سرمایه بالا و کافی ندارند و همچنین حساب محبوب کسانی بوده که به دنبال ریسک حداقلی هستند. یک حساب مینی به دلیل ریسک کم باعث افزایش اعتماد به نفس معامله‌گران و افزایش سطح مهارت آن‌ها خواهد شد. نقطه ضعف این حساب نیز پتانسیل سود کم بوده که ناشی از ریسک کم حساب مینی است و حساب مینی مانند حساب استاندارد، همه ابزارهای معاملاتی و نمادها را ممکن است که پوشش ندهد که این امر به بروکرها بستگی دارد.

۴) حساب میکرو (Micro Account)

این حساب هم دارای خصوصیات ویژه و متفاوتی بوده که اجازه انجام معاملات به اندازه هزار واحد ارز پایه یکی از مهم‌ترین آن‌ها است. حساب میکرو به حداقل سرمایه لازم کمتری در مقایسه با حساب مینی نیاز داشته و برای معامله‌گرانی که دانش ارزی محدودتر و سرمایه کمتری در دست دارند، گزینه مناسبی است. ریسک معاملات در این حالت کمتر از معاملات استاندارد بوده و برای تریدرهای تازه‌کار که به دنبال ریسک کم هستند نیز مناسب خواهد بود. در این حالت هر چه ریسک کمتری پذیرفته شود، سود کمتری به همراه داشته و در صورتی که بروکر یا کارگزاری جفت‌ارزهای کمتری ارائه کند فرصت‌های معاملاتی افراد هم کمتر خواهد بود.

۵) حساب VIP

از دیگر انواع حساب‌ها در فارکس نوع vip بوده که مخصوص سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و حجم معاملات بزرگ بوده و معامله‌گران تازه‌کار توانایی افتتاح این حساب را در بازار فارکس نخواهند داشت. این حساب ویژه دارای امکانات متنوعی مانند اخبار بازارها، انواع تحلیل، پیش‌بینی و اطلاعات مخصوصی بوده که برای همه تریدرهای بازار کمک‌کننده و مفید خواهد بود.

۶) حساب مدیریت شده یا (Managed Account)

در حساب مدیریتی از سوی معامله‌گر حساب باز شده ولی توسط مدیر یا تریدر دیگری مدیریت بر آن انجام شده که در این حالت اجازه تصمیم‌گیری جهت خرید و فروش به تریدر دیگری سپرده می‌شود. بنابراین فرد معامله‌گر به عنوان سرمایه‌گذار اهداف خود را از سرمایه‌گذاری مطرح و بیان کرده و تصمیم‌گیری نهایی آن‌ها بر عهده مدیر واگذار شده که این شرایط به شخص اجازه داده که بدون اینکه در بازار حضور فعالی داشته باشد درآمد غیرفعالی به دست آورد. حساب Managed برای معامله‌گری که مهارت یا وقت کافی ندارد بسیار متناسب و عالی است. از طرفی علاوه بر مقادیر سرمایه مورد نیاز که ۱۰ هزار دلار بوده هزینه مدیریت هم به آن اضافه می‌شود. بنابراین با شناخت این حساب‌ها فعالیت بهتری در بازار برای افراد دارای دو شغل یا بدون وقت آزاد ایجاد می‌گردد.

۷) حساب ECN

در بین انواع حساب‌ها در فارکس، حساب ECN محبوب‌ترین مورد در بین سرمایه‌گذاران است و بدون توجه به اهداف سرمایه‌گذارای برای همه معامله‌گران متناسب و مساعد است. این حساب انتخاب معامله‌گران حرفه‌ای و پیشرفته‌ای بوده که می‌خواهند معاملاتی با قیمت مناسب داشته باشند. همچنین با حساب ای سی ان تریدر می‌تواند در یک بازار بین بانکی معامله کند و حتی بروکر را از فرایند آن حذف نماید. سپرده پیشنهادی برای افتتاح این حساب از حدود ۵۰۰ دلار آغاز شده. و می‌توان برنامه‌ریزی دقیق و معینی از طریق این حساب در بازار فارکس انجام داد. این حساب به طور مستقیم با بانک‌ها، نهادها و معامله‌گران ارتباط داشته. و به صورت الکترونیکی و بدون نیاز به واسطه‌گری برای انجام معاملات عمل خواهد کرد.

۸) حساب STP

حساب STP قابل پردازش مستقیم بوده و سفارشات را به صورت مستقیم به یک تامین‌کننده نقدینگی که با بروکر تریدرها شراکت داشته منتقل خواهد کرد. معمولاً یک بانک یا چندین بانک به عنوان تامین‌کننده نقدینگی عمل کرده و هر کدام قیمت خود را ارائه خواهد کرد. همچنین نزدیک‌ترین قیمت به سفارشات مشتریان در دفترچه سفارشات آن‌ها ظاهر خواهد شد و این حساب دارای حداقل اسپرد است. از طرفی معامله‌گر می‌تواند با حداقل واریزی ۱۰ دلار نیز معاملات خود را آغاز نماید. همچنین این حساب از اجرای سریع و اسپرد متغیر، مجوزهای مالی و کاربردهای مختلف در کنار ارتباط مستقیم با بازار برخوردار است.

۹) حساب PAMM

حساب مدیریت تخصیص درصد یا پم، انتخابی عالی و محبوب برای تریدرهای بازار فارکس است. این حساب راهی برای سرمایه‌گذاری و پیشرفت در بازار فارکس بدون برخورداری از دانش و زمان برای انجام معاملات است. در این گونه از انواع حساب‌ها در فارکس، معامله‌گر مسئولیت انجام معاملات و مدیریت حساب را به شخص یا مدیر دیگر سپرده و کنترلی بر روی روند یا جریان معاملات نخواهد داشت. در این شرایط تریدر بازار تنها نتیجه نهایی معاملات را مشاهده کرده و امکان دخالت در کار مدیر حساب وجود ندارد. این حساب از ابزارهای سرمایه‌گذاری اجتماعی در بازار فارکس با امکان توزیع سود و زیان عالی نیز بهره‌مند است.

۱۰) حساب Cent

حساب سنت یا نانو نیز نوع دیگری از حساب‌های معاملاتی و بهینه بازار فارکس است. این حساب نیاز به سپرده و سرمایه اولیه کمتری در مقایسه با حساب استاندارد دارد و حتی با حداقل وجه دلاری نیز امکان افتتاح حساب و شروع به فعالیت در بازار فارکس وجود دارد. در این حساب واحدهای معاملاتی بر حسب سنت و نه دلار بوده و از گزینه‌های برتر برای افراد مبتدی بازار فارکس است. همچنین هزینه و ریسک معاملات در حساب سنت کم و می‌توان مهارت‌ها و دانش خود از بازار را به این روش افزایش داد.

۱۱) حساب اسلامی یا (Swap- free Account)

برای کسانی که تمایل به فعالیت در فارکس در چهارچوب اصول و قواعد اسلام دارند، این حساب سوآپ فری بسیار مناسب است. همچنین در بین انواع حساب‌ها در فارکس این مورد هیچ نرخ بهره شبانه یا سوآپی را دریافت نکرده. و این نرخ به سفارشاتی که در شب فعال بمانند، تعلق نخواهد گرفت. علاوه بر مسلمانان، این حساب مورد علاقه سرمایه‌گذارنی بوده که تمایل به پرداخت بهره ندارند. حساب اسلامی از این نظر که معاملات CFD و سایر مشتقات را ارائه نکرده و یا دیگر موارد مشابه حساب استاندارد است. این حساب جذاب و به شدت محبوب در کشورهای عربی، به دلیل عدم سوآپ شبانه، می‌تواند برای معاملات بلند مدت بسیار سودآور گردد. با این وجود حساب اسلامی اسپردهای بالایی نسبت به دیگر انواع حساب داشته و این مدل حساب‌ها در همه بروکرها در دسترس تریدرها نخواهد بود.

۱۲) حساب معاملاتی ( Raw Account)

حساب Raw از انواع حساب‌های معاملاتی در بازار فارکس بوده که برای معامله‌گران حرفه‌ای مناسب است. این حساب بدون واسطه بوده و تریدرهای زیادی آن را برای ادامه فعالیت خود در بازار فارکس انتخاب می‌کنند. علاوه بر این در این حساب سطح و مقادیر اسپرد و کمیسیون تا حدود زیادی شبیه حساب‌های استاندارد و ECN است. حساب مورد نظر نیز مانند دیگر انواع حساب در برخی از بروکرهای فارکس ارائه شده و در سایر بروکرها ممکن است در دسترس نباشد.

معرفی و بررسی انواع حساب بازار فارکس

نتیجه گیری

انواع حساب‌های معاملاتی با اهداف مختلف برای معامله‌گران در بین بروکرها وجود دارد. و معامله‌گران این بازار با توجه به استراتژی معاملاتی و هدف آن‌ها از بین چندین حساب، بهترین را برای خود انتخاب خواهند نمود. هر تریدر حرفه‌ای یا غیر حرفه‌ای و تازه وارد باید پیش از افتتاح هر نوع حساب در بروکر دلخواه خود، ابتدا از خصوصیات و لوریج، اسپرد، کارمزد و کمیسیون یا دیگر موارد مربوطه اطلاعات کسب نماید و سپس تصمیم نهایی را بگیرد.

حساب‌هایی مانند استاندارد، دمو، پم، اسلامی و غیره برای معامله‌گران بازار فرصت انجام معاملات سودآور و مطلوب را فراهم خواهد کرد. به همین دلیل در این مقاله انواع حساب‌ها در فارکس مطرح شده و ویژگی هر کدام برای معامله‌گران این بازار عنوان شد. در ادامه مقاله پیشنهادی استراتژی معاملاتی فارکس را بخوانید.

سوالات متداول

۱) چگونه در فارکس حساب مناسب را برای فعالیت خود انتخاب کنیم؟

این فرایند نیاز به شناخت بروکرها و حساب‌های ارائه شده از سوی این کارگزاری‌ها دارد. و نمی‌توان هر نوع حسابی را افتتاح کرد زیرا باید بر اساس سطح دانش و مهارت یا سرمایه در این باره تصمیم گرفت.

۲) حساب‌های خاص افراد مبتدی در بازار فارکس کدام است؟

حساب‌های دمو، استاندارد، سنت و میکرو از بهترین و پرطرفدارترین حساب‌ها در بازار فارکس برای افراد تازه‌وارد و مبتدی است. که هر کدام با توجه به شرایط معامله‌گر و بروکر مورد نظر آن‌ها قابل انتخاب خواهد بود.

۳) منظور از حساب دمو در بین بروکرهای فارکس چیست؟

در بروکرها حسابی آزمایشی یا دمو وجود دارد. که محیطی شبه عملیاتی برای تریدرهای مبتدی ایجاد کرده. و کارگزاران مختلف برای افزایش تجربه و تخصص افراد این حساب‌های مجازی را با فرایندهای شبیه‌ساز فراهم کرده‌اند.

به این مقاله امتیاز دهید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا