فارکس

استراتژی معاملاتی فارکس + بهترین استراتژی در فارکس چیست؟

در بازار فارکس معامله‌گرانی که به دنبال سود بلندمدت یا کوتاه مدت دائمی هستند، باید ابتدا به استراتژی معاملاتی فارکس و ضرورت آن، آگاهی داشته باشند. استراتژی بهتر، باعث عملکرد بهتر و منفعت بیشتر برای تریدرهای بازارهای کریپتوکارنسی و فارکس خواهد شد که برای آگاهی از شرایط این استراتژی‌ها و چگونگی انجام آن‌ها، می توانید تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

استراتژی معاملاتی فارکس چیست؟

قبل از ورود به فارکس باید به صورت کامل با استراتژی های معاملاتی فارکس آشنا شوید. در واقع قوانین و مقرراتی که به معامله‌گران یا تریدرهای فارکس کمک خواهد کرد تا در بهترین زمان مناسب، ورود به معاملات، خروج و مدیریت صحیح عملکرد را شناسایی کنند، استراتژی معاملاتی فارکس هستند. استراتژی ترید فارکس بستگی زیادی به تصمیمات معامله‌گران داشته و می‌توان ساده، متوسط یا بسیار پیچیده باشند. از طرفی استراتژی معاملاتی راهنمای رسیدن به سود مطلوب بوده و معامله‌گران با انتخاب و تداوم یک استراتژی بهینه امکان تجربه یک معامله با حداقل ریسک و بیشترین منافع را خواهند داشت. 

همچنین انواع گوناگونی از این استراتژی‌ها وجود دارد که طبق خواست و اراده و دانش تریدرها انجام و استفاده خواهند شد.

نکات مهم پیش از انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی فارکس

برای داشتن یک معامله مطمئن و سودآور باید تریدرها هدف جامع و اصلی سیستم معاملاتی و زمان دستیابی به آن را بدانند. با تعیین این اهداف، تریدرها نوع استراتژی خود را بر مبنای مدت دستیابی به اهداف بهینه، تعداد سیگنال‌ها و سطح میزان ریسک را نیز انتخاب خواهند کرد. علاوه بر این معامله‌گر بازار فارکس باید نمادهای معاملاتی مورد علاقه و مناسب را تعیین نمایند و از سطوح نوسانات آن‌ها نیز آگاهی لازم را کسب کنند.

نکته قابل توجه دیگر در داشتن بهترین استراتژی و بهترین عملکرد معاملاتی، تعیین تایم فریم تحلیلی و یا ورود به معامله بوده و استفاده از تایم فریم مناسب باید انجام شود. در این شرایط تسلط بر کارایی تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال اهمیت بالایی دارد و باید ابزارهای سیگنال دهی نیز مورد توجه معامله‌گران باشد. از طرفی بررسی و تنظیم سفارشات در حال انتظار، پندینگ و ترکیب تحلیل‌ها برای خروج یا ورود به بازارهای فارکس نیز به آگاهی و دانش تریدرها وابسته است. نکات دیگری مانند نحوه مدیریت سرمایه، تعیین حجم اولین معامله، نحوه تعیین حد سود و زیان، نحوه واکنش به شرایط پیش‌بینی نشده، داشتن برنامه منظم معاملاتی و غیره از موارد مهم در انتخاب استراتژی معاملاتی فارکس است.

نحوه پیدا کردن مناسب‌ترین استراتژی معاملاتی فارکس

به طور کلی هر معامله‌گر برای رسیدن به سود مستمر و ارزیابی درست عملکرد خود در بازارهای مالی فارکس به یک استراتژی نیاز دارد و می‌توان یک مورد را نیز استفاده کرد یا تغییراتی در آن ایجاد کرد. از طرفی معامله‌گرانی که از تحلیل تکنیکال در معاملات فارکس خود استفاده می‌کنند همواره کار ساده و راحت‌تری نسبت به کسانی که از تحلیل فاندامنتال بهره می‌گیرد در روند کسب سود و ادامه فعالیت خود دارند. همچنین پیدا کردن و انتخاب بهترین استراتژی به شرایط فعلی و حال تریدرها در کنار خصوصیات اخلاقی و احساسی آن‌ها بستگی دارد. 

در فارکس بسیاری از افراد به محض شروع فعالیت استراتژی مفید خود را پیدا نمی‌کنند و برای آن نیاز به آزمون و خطای زیادی دارند. همچنین معامله‌گران فارکس جهت پیدا کردن استراتژی مورد علاقه و نیاز خود از طریق حساب‌های تستی و دمو یا آزمایشی، استراتژی‌ها را امتحان کرده و در نتیجه یک راهبرد بهینه و مناسب پیدا خواهند کرد. علاوه بر این بازارهای فارکس مدام در تغییر بوده و استراتژی ثابت و همیشگی در آن معنی ندارد و برای شروع فعالیت بهترین کار استفاده از استراتژی‌های ساده و ابتدایی‌تر است. زیرا احتمال زیاد وقوع اشتباه بزرگ برای تریدرهای کم تجربه وجود دارد و باید از تحلیل و راهبردهای ساده و تنظیم و اعمال تغییرات در آن بر حسب نیاز و تجربیات خود استفاده کنند.

نحوه عملکرد بهترین استراتژی‌ معاملاتی فارکس

با داشتن یک استراتژی کاربردی، معامله‌گر می‌داند و می‌تواند مدیریت عملکرد در بازار فارکس داشته باشد. بر این اساس میزان کسب سود خود را افزایش داده و ریسک معاملاتی خود را نیز کاهش خواهد داد. نزدیک‌تر شدن به اهداف سودآورانه، نیازمند یک برنامه منظم و استراتژی اثرگذار است. از طرفی با تقسیم برنامه به بخش‌های کوچک، ارزیابی دقیقی از استراتژی انجام شده و در صورت عدم مشاهده پیشرفت با آن فرایند، تغییر سیستم کلی معاملاتی ممکن و دستیابی به بهترین استراتژی بازار فارکس محقق می‌شود. یک استراتژی مداوم و عملکرد سیستماتیک، اعتماد به نفس معامله‌گران را افزایش داده و با تحریک احساسات سودآور در فرد، راه پیشرفت و قدرت در بازارها را ممکن خواهد کرد. وجود استراتژی‌های خوب باعث می‌شود که تریدرهای فارکس حتی در شرایط و مواقع زیان احتمالی، بهترین انتخاب و راه را برگزینند تا بتوانند حضور مداومی در بازارهای مالی جهانی داشته باشند.

بهترین استراتژی‌های فارکس برای افراد مبتدی

برخی از استراتژی‌های بازار فارکس، پایه و متناسب برای افراد مبتدی است. این فنون معاملاتی، دارای ویژگی‌ها یا خصوصیات منحصر به فرد و کاربردی برای انتخاب کنندگان و کاربران آن‌ها است. این ویژگی‌‌های بهترین استراتژی‌های فارکس عبارتند از:

  • داشتن اندیکاتورهای کم در استراتژی‌های مبتدی
  • نمودارهای ساده و غیر پیچیده برای افراد تازه کار
  • استفاده از تایم فریم‌های بلند مدت و بالاتر از H1 به دلیل داشتن زمان بیشتر برای تحلیل
  • برخورداری از حداقل ریسک معاملاتی
  • برخورداری از وین ریت یا Win Rate و درصد موفقیت معاملاتی بالاتر
  • ارائه سیگنال‌های مشخص و واضح
  • یادگیری و تسلط راحت بر این راهبردهای مبتدی

معرفی بهترین استراتژی‌ معاملاتی فارکس برای مبتدیان

کسانی که برای نخستین بار به بازارهای فارکس وارد شده و تجربه و دانش کمتری در این زمینه دارند، از استراتژی‌های سودآور این بازار منع نخواهند شد و می‌توانند حتی با این فنون، سود خوبی در بلند مدت کسب کنند. بنابراین معرفی و شناخت چگونگی اتخاذ و کار با این استراتژی‌ها مفید و به ادامه فعالیت موفق افراد مبتدی کمک خواهد کرد. در ادامه به معرفی برترین، محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین استراتژی معاملاتی فارکس در بازارهای مالی جهانی پرداخته می‌شود.

۱) استراتژی معاملاتی پوزیشن تریدینگ Positional Trading در فارکس

در واقع یک استراتژی خاص دوره بلند مدت بر مبنای تئوری امواج که مطابق آن بازار به صورت چرخه‌ای حرکت کرده، استراتژی پوزیشن تریدینگ است. در این استراتژی هر افزایش به همراه یک کاهش بوده و معامله‌گران از این طریق یک معامله بلندمدت بدون در نظر گرفتن حرکات اصلاحی، باز می‌کنند و از این شیوه سود قابل توجهی را از امواج صعودی یا نزولی کسب خواهند کرد. پوزیشن و موقعیت معاملاتی در معامله، زمانی بسته می‌شود که قیمت برگشت انجام شده یا سایدوی گردد. همچنین بهترین گزینه برای پوزیشن تریدینگ، بازارهای سهام و رمزارزها بوده و وقتی جفت ارزها در یک مسیر باریک حرکت کنند، روندهای بلندمدت ضعیفی دارند. بر خلاف این شرایط، ارزهای دیجیتالی و سهام از سقف رشد برخوردار نبوده و از روندهای طولانی مدت برخوردار هستند و از تایم فریم H4 به بالا برای این استراتژی و معاملات باید استفاده کنند.

میزان سود و ریسک در استراتژی پوزیشن تریدینگ

سود سالانه این استراتژی حدود ۱۵ تا ۵۰ درصد بوده و امکان سود انتظاری بیشتر در این نوع راهبرد معاملاتی وجود ندارد. از طرفی در معاملات بلند مدت این چنینی، مدت باز ماندن معامله بین چند روز، چندین هفته و یا چند ماه بوده که ممکن است سود در این مدت به نسبت‌های مختلف برای کاربران استراتژی، ایجاد شود. همچنین برای نقاط ورودی و خروجی معامله، دو سناریو وجود دارد که اولی زمانی است که، قیمت از یک روند مسطح خارج گردد و دومی نیز وقتی که یک عامل محرک فاندامنتال وجود داشته باشد.

درباره سطح ریسک استراتژی معاملاتی فارکس از نوع پوزیشن تریدینگ نیز، میزان متوسطی وجود داشته که در هر صورت معامله‌گران در این شرایط باید مارجین و سرمایه کافی داشته باشند. ریسک اصلی معامله‌گران در این استراتژی نیز در حالت استاپ اوت شدن بوده و هزینه هر پیپ در تایم فریم‌های بلند مدت بیشتر از حالت دقیقه‌ای است.

مزایا و معایب استراتژی پوزیشن تریدینگ

در هر استراتژی نقاط ضعف و قوتی وجود دارد که بر حسب صلاح معامله‌گران، اتخاذ یا صرف نظر از آن انجام خواهد شد. از معایب این استراتژی، ارسال سیگنال با تاخیر بوده و سود کمتری برای معاملات روزانه در سیستم سوئینگ تریدینگ وجود دارد، که در نتیجه سود بالاتری از استراتژی تریدینگ انتظار نمی‌رود.

مزیت استراتژی تریدینگ نیز، حرکت قدرتمند و بلند مدت در کنار ثبات بیشتر و طولانی مدت‌تر است. علاوه بر این، در تایم فریم روزانه تنها باید نمودارها را هر چند ساعت یکبار به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بررسی کرد و نیازی به نظارت مداوم ندارد. همچنین در استراتژی تریدینگ، با وجود یک عامل محرک فاندامنتالی یا روند سایدوی دیگر نیازی به نظارت مداوم نخواهد بود. همچنین مارکت میکرها یا بازار سازها نیز سرمایه لازم برای دستکاری بازار و نابرابری در سود را در بلند مدت نخواهند داشت و این از مزایای عالی این استراتژی است.

۲) استراتژی معاملاتی شکست روند در بازار فارکس

در این استراتژی ساده بازار فارکس، سیگنال اصلی بر مبنای شکست خط روند ارسال است. در استراتژی شکست روند، ترسیم روندهای صعودی با اتصال کف قیمت بوده و روندهای نزولی با اتصال سقف قیمتی همراه هستند. همچنین شکست‌هایی که با الگوها و اخبار تایید گردند، یک تغییر جهت مهم در روند قیمت‌ها را نشان می‌دهند. طراحی و مبنای حرکت این استراتژی نیز بر اساس تحرکات موجی بازار فارکس بوده و هر روند بلندمدت با یک سایدوی یا تغییر جهت، پایان می‌یابد. بنابراین اگر قیمت خط روند را شکست، بعد از یک تثبیت جزئی از آن بازگشته و یک روند معکوس ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این استراتژی شکست روند به صورت میان مدت بوده و بهترین تایم فریم آن نیز در بازه H1 تا H4است.

میزان ریسک و سود استراتژی شکست روند

ریسک استراتژی شکست روند کمتر از متوسط بوده و احتمال شکست کاذب نیز در این شرایط وجود دارد، بنابراین باید از سیگنال‌های دیگر نیز در کنار این استراتژی استفاده گردد.

از سوی دیگر نسبت سودآوری استراتژی شکست روند به ماندگاری و طول عمر روند آن بستگی داشته و سود یک روزه تا دو روزه آن نیز حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ پوینت در تایم فریم ساعتی است. در این استراتژی، روندهای طولانی‌تر بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ پوینت نیز به همراه دارند و مدت باز ماندن آن نیز بین ۱۲ تا ۱۵ ساعت و در مواردی تا چند روز خواهد بود. در استراتژی شکست باید به هزینه کارمزد، سوآپ ۳ برابر و مخصوص ایام تعطیل و نقاط ورود و خروج نیز برای کسب سود توجه زیادی کرد.

نقاط ورود و خروج در استراتژی شکست روند

در این استراتژی نقطه ورود معامله‌گران، نخستین کندلی است که پس از کندل شکست در جهت روند جدید ایجاد شده، خواهد بود. همچنین وجود یک قیمت تثبیتی کوچک یا در اصطلاح دیک ساید وی در نزدیکی خط روند نشان دهنده یک تعادل موقت در بازارهای فارکس است. همچنین در این استراتژی اکثریت بازار و معامله‌گران با مشاهده توقف طولانی قیمتی اقدام به فروش دارایی در سقف و خروج خواهند نمود که در نتیجه آن نیز قیمت کاهش خواهد یافت. بنابراین نقطه ورود و خروج در این استراتژی اولویت زیادی بر دارایی و کسب سود احتمالی تریدرهای بازار فارکس خواهد داشت.

مزایا و معایب استراتژی شکست روند

این استراتژی به نسبت دیگر موارد دارای دقت و تمرکز متوسط و کمتری بوده. و  معامله‌گران باید هر ساعت به نظارت و بررسی نمودار بپردازند، که این مورد از معایب استراتژی شکست روند محسوب می‌شود.

با این وجود این استراتژی برای افراد تازه کار و مبتدی در فارکس بسیار مناسب بوده. و این گروه از معامله‌گران می‌توانند از طریق استراتژی شکست، از مهارت‌های پایه در معاملات مبنی بر الگو برخوردار شوند. همچنین فرصت برای انجام تحلیل در معاملات تایم فریم بالا برای معامله‌گران مبتدی وجود دارد. و در صورت تاخیر در ورود به معاملات، هیچ مشکلی برای تریدرها وجود نخواهد داشت.

۳) استراتژی معاملاتی پرایس اکشن یا Price Action در فارکس

در استراتژی پرایس اکشن نیز تصمیم‌گیری برای خرید و فروش یک دارایی مبتنی بر نوع حرکت قیمت آن بوده. و همه چیز به نحوه نوسان و حرکت قیمت روی نمودار بستگی دارد. این استراتژی دارای زیرمجموعه‌های متنوع بوده. که امکان یادگیری آن‌ها نیز وجود دارد. و چارت یا نمودارهای معاملات ساده و بدون اندیکاتورهای رنگارنگ و گیج کننده است. سادگی و راحتی این استراتژی نیز همواره باعث کاربرد و انتخاب آن توسط افراد فعال در فارکس شده است. بنابراین امکان انتخاب آن با توجه به سطح تریدر و میزان تجارب آن در بازارهای فارکس وجود دارد.

۴) استراتژی معامله در محدوده یا Range در فارکس

از دیگر موارد برتر استراتژی معاملاتی فارکس، معامله در محدوده یا رنج است. که در هنگام گیر کردن و محدودیت قیمتی یک نوع جفت ارز در یک محدوده معین استفاده خواهد شد. این موضوع با توجه به تایم فریم یا بازه زمانی معاملات بین ۲۰ تا صدها پیپ بوده. و برای جلوگیری از افزایش و کاهش قیمت جفت ارزها به مقاومت و نظارت زیادی نیاز است. علاقه‌مندان به این استراتژی باید جفت ارزهایی را انتخاب کنند که اکنون هیچ روندی ندارند. و برای این امر باید فقط به شیوه حرکت قیمت دارایی مورد معامله توجه کنند. و یا از اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک در تحلیل تکنیکال استفاده کنند.

۵) استراتژی ترید روزانه یا Day Trading در فارکس

معاملات روزانه معمولاً در یک روز انجام شده یا نتیجه خواهد داد و بازه آن به روز بعد نخواهد رسید. از طرفی استراتژی معاملاتی فارکس از نوع Day Trading نیز دارای بازه زمانی یا تایم فریم ۱۵ دقیقه تا یک ساعت بوده. و در بهترین شرایط و حالات معاملاتی تنها در ۲ یا ۳ موقعیت خوب برای کسب سود می‌توان به دست آورد. این استراتژی برای معاملات کوتاه‌مدت بوده و برای تریدرهایی مناسب بوده که مایل به مشاهده نتایج در همان روز هستند. استراتژی‌های روزانه معمولاً در هر روز یا در هر مدت کوتاه نیاز به اعمال تغییرات داشته. و یا در صورت تداوم به نظارت لحظه بیشتری نیاز دارد. بنابراین باید توجه زیادی برای شکار موقعیت‌های خوب معاملاتی نمود. تا برای گرفتن سود یا جلوگیری از زیان شدید اقدامات لازم توسط معامله‌گران در کمترین زمان در بازار فارکس انجام شود. 

۶) استراتژی اسکالپ یا Scalping در فارکس

برای معامله‌گران عجول و بدون وقت از این استراتژی معاملاتی فارکس یعنی راهبرد Scalping می‌توان استفاده کرد. این استراتژی همانند دی تریینگ یا استراتژی روزانه در همان وقت یا روز نتیجه دارد. اما در اسکالپ تایم فریم کمتر و کوتاه‌تر بوده و تعداد معاملات در روز نیز بیشتر خواهد بود. همچنین در این استراتژی پرطرفدار هدف اصلی معامله‌گران، بستن معاملات با سودهای کم و به تعداد دفعات بیشتر است. که در مجموع می‌تواند سود قابل توجه‌ای را برای معامله‌گران این بازار ایجاد کند.

در استراتژی اسکالپ برای ظرفیت و پتانسیل بلند مدت دارایی مورد معامله یا عوامل موثر بر آن، نگرانی و استرس وجود نداشته. زیرا در کمترین زمان از معامله، نتیجه‌گیری خواهد شد. بنابراین در نهایت سود یا ضرر از معاملات در این استراتژی قابل مشاهده خواهد بود. ولی فشاری که بر تریدرها از این طریق وارد خواهد شد، زیاد بوده. و اگر خصوصیات اخلاقی و احساسی افراد برای این امر مناسب نباشد، نباید از استراتژی‌های اسکالپ در فرایند معاملات خود استفاده نمود.

۷) استراتژی سوئینگ تریدینگ Swing Trading در فارکس

از دیگر استراتژی‌های کوتاه مدت و رایج بازار فارکس، استراتژی سوئینگ را می‌توان نام برد. که دارای امکان دریافت سود از بازارهای روندی یا رنجی بوده. و بررسی کندل‌ها نیز در بازه ۱۵ دقیقه تا یک ساعت برای تایم فریم‌ها انجام خواهد شد. بنابراین این استراتژی معاملاتی فارکس نیز جزء موارد تقریباً کوتاه با نتایج قابل توجه است.

امکان حفظ استراتژی سویینگ تریدینگ برای چند روز وجود داشته و تریدرها از طریق الگوهای قیمتی کوتاه مدت به دنبال کسب سود خواهند بود. کسب سودهای کوچک از معاملات مختلف و در نوسانات کوتاه از اهداف اصلی این استراتژی است. و تریدر، ارزها یا کالاهایی را در فارکس انتخاب خواهد کرد که به طور دائم در نوسان و بدون ثبات مطلق و بلند مدت هستند.

۸) استراتژی الگوهای فصلی در فارکس

این استراتژی نیز تکرار روند سالانه را بررسی و ارزیابی کرده و برنامه‌ریزی معاملات بر اساس این الگوهای قدیمی و مهم انجام خواهد شد. علاوه بر این استراتژی الگوهای فصلی برای تصمیم‌های معاملاتی مانند یک مشخصه آماری بوده که برای معاملات سهام بازار فارکس نیز بسیار مورد توجه هستند. همچنین از این استراتژی، میزان و نوسان عرضه و تقاضای بازار قابل ارزیابی و تحلیل بوده. که باید در کنار آن از شاخص‌ها و ابزارهای دیگری نیز برای انجام دقیق معاملات استفاده کرد. ایجاد الگوهای تکرار پذیر در برخی از بازارها مانند درآمد شرکت‌ها، شرایط جویی و غیره نیز باعث رونق و استفاده بیشتر از این استراتژی‌ها شده است. بنابراین تحلیل‌های فاندامنتال و تکنیکال نیز در کنار این الگوهای موجود و کاربردی برای انجام معاملات گسترده برای افراد نیمه حرفه‌ای و در حال پیشرفت، می‌تواند مفید باشد.

نتیجه گیری

تحلیل‌های تکنیکال و فاندامنتال یا استراتژی‌های کاربردی در بازار فارکس برای اخذ سهم سود بیشتر یا جلوگیری از ضررهای احتمالی معامله‌گران ایجاد شده‌اند. با این وجود پیدا کردن بهترین استراتژی معاملاتی نیازمند داشتن آگاهی و لزوم رعایت نکاتی در این زمینه است. تا با ساده‌ترین راه حل، معاملات کوتاه یا بلند مدت انجام شود. همچنین انواع استراتژی‌های موفق یا متوسط وجود دارد. که برای انتخاب آن‌ها از سوی افراد مبتدی باید ابتدا این موارد در حساب‌های دمو و آزمایشی، مورد آزمون و امتحان کارکرد قرار گیرند.

در این مقاله نیز بهترین و رایج‌ترین استراتژی‌ معاملاتی فارکس معرفی شده. و مزایا و خصوصیات آن‌ها برای افراد مبتدی در این بازار جهانی مطرح گردید. بنابراین مطابق اهداف، نوع اخلاقیات و شرایط معامله‌گران باید اقدام به تعیین و انتخاب یک استراتژی بهینه و متناسب در بازار فارکس نمود.

سوالات متداول

۱) آیا بدون استفاده از استراتژی نیز امکان فعالیت و کسب سود در بازار فارکس وجود دارد؟

این احتمال به صورت شانسی و تصادفی وجود دارد. اما برای مدت کوتاهی زیرا برای فعالیت و خرید و فروش ابزارهای معاملاتی هرگز مسیر موفقیت بدون داشتن یک استراتژی معاملاتی فارکس ممکن نخواهد بود.

۲) استراتژی دی تریدینگ دارای چه مزایایی برای تریدرهای بازار فارکس است‌؟

این استراتژی نیاز به وقت و زمان طولانی نداشته. و برای گرفتن سود سریع‌تر و کسانی که عجله در انجام معاملات مختلف دارند بهترین گزینه خواهد بود. اما باید نظارت و به نقاط سوددهی بسیار توجه کرد.

۳) بهترین استراتژی موجود در بازار معاملاتی فارکس کدام است؟

تعیین این امر به راحتی ممکن نخواهد بود. و باید مطابق با قوانین معاملاتی و سرمایه فرد یا میزان ریسک پذیری و مدیریت برنامه همراه با امتحان یک استراتژی برای انجام هر معامله در حساب‌های دمو بهترین گزینه را برای معاملات مستمر خود انتخاب نمود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا